Handla unika presenter från när och fjärran

En av de bästa sakerna med att gå på utställningar och museum har vi alltid tyckt ha varit att få titta runt i museibutik, hålla hårt i plånboken för att inte köpa alla fina saker som plockats ihop.

“– behöver jag något själv? kanske är den någon liten som snart fyller år? Någon som fyller 40 i år? Dags för student?”

Anledningarna till att köpa något unikt och eftertänkt kan vara många men möjligheten att besöka storstaden kan vara mindre, därför öppnade vi en liten museibutik i anslutning till vårt galleri, på landsbygden.


Rättvisa och handgjorda presentkorgar

Vi erbjuder ett stort urval av gåvor med tonvikt på lokalproducerat, fairtrade och handgjort från butiken.

Se exempel på presentkorgar:
Sadelmakarlängans presentkorgar →


Lokalproducerat handgjort & hantverk

Lokalproducerat hantverk lever kvar i Sadelmakarlängan. I butikens sortiment idag finns träslöjd av Holger Bergman från Almunge, garn från Vällnora, Smycken av Lars Torvaldsson och fårskinn från Ånö.

Keramiken i butiken är härproducerad, KRAV-Honungen kommer från Uppland, ringblomssalvan tillverkas i Österbybruk. Från Gimo kommer trådslöjden som Björn Nilsson tillverkar.

Järnprodukter

Smide av Jon Olofsson & Per Alnaeus och våra lokala konstsmeder Lina Söderberg och Per Forsgren. Gjutjärnet är från Alunda gjuteri.

Fairtrade

Ett urval av produkter från House of fair trade, ett svenskt import- och grossistföretag och 100% Fair Trade. Hattar, korgar och tabletter från Maison d`Afrique tilllverkade på Madagaskar är av natur- eller retur material. Hantverket är av småskalig, miljövänlig tillverkning och båtfraktat.