Catarina Larsson, textil & belysning

3 november – 25 november 2018

 Catarina Larsson har sin grund i textil och arbetar med det enkla och återvinning i sitt skapande.

”Textil är mitt material och passion, det har funnits med sedan barndomen. Som liten flicka omgavs jag av kvinnor, vilka nyttjade de flesta textila tekniker och skapade för liv och lust.”

Catarina Larsson befinner sig i gränslandet mellan konst och design. Utbildade sig på 80-talet med studier  bland annat vid Grundskolan för konstnärlig utbildning, Handarbetets vänner och Textilhögskolan i Borås.  

Efter 15 år med inredning och textil inom IKEA, arbetar Catarina sedan snart 20 år med textil formgivning och konst i sin ateljé i Löt utanför Enköping.

”Jag vill se textila verk i olika miljöer. Människor behöver textil, inte bara att klä sig i, utan även omges av. Det finns en omsorg i det textila.”

Catarina har utfört flera större textila utsmyckningar i offentlig miljö, några exempel är Sandbacka Park i Sandviken, Arlanda Flygplats och Stockholmsmässan i Älvsjö. 
 
Teknikerna Catarina använder är oftast enkla. I den aktuella utställningen i Sadelmakarlängan återfinns bland andra klipp, stygn, nålfiltning, stick och stärkning .
 
En stor inspirationskälla finner Catarina inom folkkonsten, allmogen, det handgjorda enkla.