Surolle alias Jögge Sundqvist är en färgstark professionell slöjdare, norrländsk folkkonstnär och musiker som föddes in i slöjden skolad av sin far Wille till att hantera kniv och yxa.

Ebba von Wachenfeldt utbildade sig till glasblåsare i Orrefors och älskar glaset som blivit hennes andra modersmål.

Kunskapen om hantverket och materialet med sina inneboende egenskaper är viktiga för bägge två som är starkt förankrade i en hantverkstradition men ändå har funnit helt egna vägar och uttryck

Jögge Surolle Sundqvist

Surolle arbetar konstnärligt med kniv och yxa i krokvuxet trämaterial i den äldre norrländska slöjdtraditionen. Ur hans verkstad kommer folkkonstnärliga skapelser målade med tunna kraftfulla oljefärger. Naturens former finns med men blicken och handen bestämmer. Orden inhuggna på träytorna gestaltar livets överlevnadsvillkor och kärlekens natur.

Ebba von Wachenfeldt

Ebba använder den blåsta glasmassans flödande, levande karaktär för att skapa sina egensinniga. organiska och asymmetriska former. Hennes hand formar glaset men är inte okänslig för glaset egen vilja. "Mina känslor flyter in i glasmassan. Jag låter dem finnas, svälla ut i formen som i och med den visar ömhet, förtröstan,glädje, storsinthet, avundsjuka.