”Vår utställning på Galleri Sadelmakerlängan i Österybruk, började som en dialogmellan två konsthantverkare som huvudsakligen arbetar i samma material men på olika sätt. Dialogen mellan objekten vi gav varandra inspirerade till ett nytt objekt, en fortsättning, en kommentar eller en association. Det började med en saltsked som blev ett salthalsband som blev enostronlikande saltskål som blev en pärla... Men som i många samtal finns det också plats för monologer.”

Lars Torvaldsson har i denna utställning arbetat improviserat och intuitivt med fantasier om havet som kaotisk natur och en förutsättning för livet. Han gör många olika sorters föremål i metall såsom titan, guld, och stål, ibland med andra material som glas, sten och trä.

Lars gick ut Konstfack 1991, har atelje i Stockholm och ställer ut regelbundet, på senare år mest utomlands.

Ett saltkorn, en pärla, två former med anknytning till havet är inspirationen till Lotta Åströms pärlhalsband i silver. Varje enskild pärla är tålmodigt snidad och sedan polerad i sand. Med sina arbeten påminner oss Lotta Åström om smyckandets nästan rituella åtbörd. 

Lotta gick på Konstfacks avdelning för metall 1988-92 och har sedan dess arbetat i egen atelje i Stockholm. Hon finns representerad på Röhsska Museet samt Nationalmuseum"