GALLERI

UTSTÄLLNING
3 OKTOBER - 25 OKTOBER

Att formge mönster och handtrycka dem på tyg är ett sätt för Maria att kommunicera. Hon vill förmedla ett uttryck via tyg, färg och en mönsterbild, ibland är det upprepningen som lockar. Idag utbildar Maria sig till kart- och mätingenjör och i det valet hittar hon fortfarande punkter, linjer och upprepningar. I hennes skapande finns naturen ständigt nära.

 

Järnets egenskaper ger Erika möjligheten att frysa den föränderliga rörelsen till något bestående. När järnet är varmt är det mjukt och formbart men när det svalnat, hårt och beständigt. Hammaren, städet och tängerna är hennes främsta formredskap. Att arbeta nära materialet så som smeder gjort i alla tider före henne ger Erika inspiration och kunskap.

 

Erika och Maria lärde känna varandra 2004 då de båda var medlemmar i Hantverkets hus i Lövstabruk. De har genom åren deltagit i flertalet utställningar och evenemang tillsammans. Med sin utställning i Sadelmakarlängans galleri vill de föra oss in i hösten med naturen och elden som ledstjärna.