Årets första utställning i galleri Sadelmakarlängan är en tillbakablick på ett 20-årigt yrkesliv som keramiker. Katarina Persson som också driver butiken och galleriet visar ett urval av offentliga utsmyckningar, renoveringsuppdrag och utställningar. 

“Jag känner ett behov av att reflektera över vad jag har gjort sedan jag gick ut från Leksands folkhögskola. Keramiken är min grund och kärleken till olika material har lett mig till att även arbeta i betong, gjuta glas och nu senast gjutjärn.” 

Katarina Persson har gjort renoveringsarbeten i tegel, bla. till Skansen, tagit fram en kollektion med handgjorda kakel, haft ett flertal separatutställningar och deltagit i många av Kaleidos samlingsutställningar där hon även är medlem. Katarina jobbar även med offentliga utstmyckningsuppdrag, till exempel till lekskulpturer till förskolor.

“Det som är roligast i arbetet som keramiker är variationen, att ta fram nytt och prova idéer som man har. I den senaste utställningen jag deltog i hade jag gjort horn i keramik som jag hade drejat och skulpterat.”