I Sadelmakarlängans galleri möts Marja Gräset och hennes dotter Penja för första gången i en gemensam utställning.

Marja Gräset Andersson debuterade som textilkonstnär hos Petra i Stockholm 1969 och berättar så härom sitt mångåriga textila arbete:

”När jag väver och broderar mina bilder använder jag alla slags textila material; bomull, ull, lin och silke. Jag brukar rita skisser på små papperslappar för att komma ihåg stämningen i någon upplevd situation, detaljerna och färgerna växer fram under arbetets gång. Genom mina vävda och broderade bilder försöker jag förmedla känslan för både det silkeslena och det sträva och känslan för det glada och det sorgsna här i livet.”

 

”En korrekt smak för landskap” är fotografier från kända och okända trädgårdar i Suzhou, Kina. Bilderna är resultatet av nära sju års arbete med den kinesiska trädgården som tema av Penja Hesselbäck som varit bosatt utanför Sverige i många år. Fotografierna är ett försök att åskådliggöra och visa att en kinesisk trädgård inte riktigt är, eller ens någonsin har varit, vad vi i Västerlandet föreställer oss.